Uncategorized

Utilitzant un certificat en tarjeta criptogràfica de l’accv en Mac OSX

Recentment he adquirit un certificat de l’accv en format de targeta criptogràfica, personalment ja disposava d’un lector de targetes intel·ligents SCR 3310 el qual vaig adquirir aprofitant una campanya del govern per a impulsar l’us del nou DNI electrònic.

A l’hora utilitzar la targeta (model G&D) en un sistema windows (al portàtil), no he tingut cap mena de problema ja que seguint el manual que existent en la seva plana web tens la targeta funcionant en menys d’una horeta.

Però el problema ha aparegut a l’hora de instal·lar-lo en el Mac, estic utilitzant Mac de nou per que el PC de sobretaula ha tornat a morir, ja que per a aquest sistema operatiu l’accv no facilita cap manual per a utilitzar la targeta criptogràfica.

Com a punt de partida, a l’igual que els sistemes windows, mac deuria de reconèixer automàticament el lector de targetes SCR 3310, si no ens el reconeguera, en la web del fabricant podem aconseguir els drivers.

Instalació del driver de la targeta

L’accv si que facilita els drivers, bé mes que drivers es tracta d’un middleware per a targetes intel·ligents anomenat SafeSign, del model de la targeta criptogràficaSafeSign per a MAC osx

Cal que ens descarreguem la versió corresponent i que els instal·lem. Una vegada instal·lat el driver ens apareixerà en la carpeta de programes una xicoteta utilitat (tokenadmin)

token admin

per a mostrar el contingut de les targetes presents als lectors de targetes inteligents presents al sistema.

Token Admin mostrant la targeta de l'accv

Configuració de firefox per a que tinga accés als certificats presents en la targeta criptogràfica.

Aquest ha sigut el pas que més maldecap m’ha donat de tot el proces, ja que sobretot el no tindre un coneixement massa ampli del sistema operatiu i que la documentació per part de les empreses es nul·la ha fet que estigues pegant pals a cegues de mala manera.

El que hem va fer veure la llum un poc la llum va ser el següent post.

Desde les preferències del firefox, Seleccionem Avanzado –> Cifrado –> Dispositivos de seguridad


i en dialeg que apareix hi polsem sobre “Cargar”


En el dialeg que apareixera en el camp “Nombre del módulo” podem posar el que ens vinga en gana (jo he posat SCR 3310 ja que ho identifique amb el nom del lector), en “Archivo del módulo” hem de posar la seguent ruta:

/usr/local/lib/libaetpkss.dylib

una vegada fet aço ja podrem accedir als ceritficats de la targeta, ho podem comprovar a la mateixa plana de l’accv simplement polsant sobre el link que apareis en quasi totes les planes d’”Acceso a Área personal GVA”.

Anuncis
Estàndard

One thought on “Utilitzant un certificat en tarjeta criptogràfica de l’accv en Mac OSX

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s