música

Deu albums d’escolta obligada

Pos hui m’ha pegat per ai, per posar una llista dels deu àlbums que jo crec que són d’escolta obligada.

Nirvava – Never Mind

Nevermind Grandissims temes com: Smells like teen spirit, In bloom, Come As You Are … i així fins l’ultima cançó, Per a mi tota la discografia de Nirvana es mereix estar en aquesta llista però sols volia posar un disc per grup i de nirvana m’he decidit per aquest àlbum, el més comercial i més famós del grup.

R.A.T.M – Rage Against The Machine

RATM Bullet in your head, Kwon Your Enemy, Wake Up i l’arxi versionada Killing in the Name (I que me chupes la polla, en versió castellana :P). El primer i millor àlbum del grup que va assentar les bases del nou rock i va crear escola. Realment imprescindible.

The Smasing Pumpkins – Mellon Collie And The Infinite Sadness

Melloncollie Bullet with Buterfly Wings, Zero, Bodies, 1979, “Tonight, tonight” … Un doble àlbum de la banda de Billy Corgan replet de grandíssims temes, havia pensat per decantar-me pel experimental i electrònic Adore, enorme àlbum, però la veneta rockera d’aquest àlbum s’ha imposat a l’hora de la veritat.

Pearl Jam – VS

VSUna de les quatre joies que són els quatre primers àlbums de Pearl Jam, els altres… po bueno, po fale ja els cridarem (bueno el binaural i l’ultim (Peral Jam) es salven un poc). Entre els fans més puristes de la banda aquest àlbum és considerat com un dels pitjors, jo simplement el veig diferent, però com que no soc un purista Pearl Jamero per a mi sincerament és el millor àlbum que té la banda, no despreciant en cap moment a cap dels quatre primers.

Radiohead – OK Computer

OK Computer Existeix la perfecció?? Si aquesta existeix, Radiohead es va acostar molt a ella en aquest àlbum, i crec que ells ho saben. Un treball complet que t’atrapa desde el primer tema fins a l’últim sumin-te en un estat al que sols la bona música pot portar-te.

Deftones – Arround The Fur

Arround The FurÀlbum que comença amb la punyetada en la cara anomenada My Own Summer, i que inclou enormes cançons com Be quiet and Drive i Headup. Com en el cas dels Smashing Pumpkins, la desició estava entre aquest àlbum i el White Pony, més experimental i un peliu electrònic, però en aquest cas la vena rockera també s’imposa.

Negu Gorriak – Hipokrisiari Stop

Concert/Recopilatori dels primers anys de la que per a mi és, i amb tota probabilitat ho siga, la millor banda de tot l’estat estat espanyol dels últims temps la qual no ha obtingut la fama corresponent, o tal vegada si, degut a la seva vinculació a l’esquerra abertxale. Com el cas de la majoria de grups, ací deuria d’aparèixer tota o quasi tota la discografia de Negu. Però es que aquest concert es tremendo, la ràbia del directe li dona un toc al so que ningun productor pot emular-lo i per això he triat aquest album.

Soundgarden – Superunknown

superunknownUn altre àlbum enorme de una de les millors bandes de la ona grunge. L’enorme veu de Chris Cornell interpretant temes com superunknown, black hole sun, …

Metallica – Metallica/Black Album

MetallicaEnter Sadman, Sad But True, The unforguiven i aixi fins a completar els 12 imnes del Metal que componen aquest album. Tremendo!!.

Vegent un poc la llista, hem done compte que no hi ha cap àlbum de després del 97. Tal vegada en el futur si m’anime hi faja una llista sols amb àlbums editats després del 2000. Ja que hi poden cabre obres e grans grups, que ací no hi apareixen com: Placebo, Coldplay, Berri Txarrak, Tool, A Perfect Circle … I també pot ser que en faja una sols amb àlbums de grups de l’estat espanyol.

Anuncis
Estàndard

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s