desenvolupament, web

elpais.com, un exemple de com no s’han de fer les coses

Recentment he vist en diversos mitjans digitals, meneame i barrapunto, que l’edició digital d’El Pais (www.elpais.com) canviava de domini i de disseny. La meva primera impressió al llegir la noticia fou positiva, ja que una de les novetats que anava a suposar el nou disseny era el abandonar el típic layout de 800px per un de 1024ox (genial, més aprofitament de l’espai).

Però res més lluny de la realitat. Quan vaig intentar accedir-hi amb el firefox sobre GNU/Linux hem vaig trobar que la pagineta en qüestió no es veu be en aquest navegador, Oh wait! Pero si en la part superior de la finestra hi posa: “Premio EPPY al diario digital mejor diseñado”, ho sera del sisseny antic per que el que esaquest. Per tant, com de tant en tant hi faig quatre bovades en XHTML i CSS hi tinc diversos navegadors instalats en linux i Windows per provar com interpreten cadascun els dissenys. Hem vaig possar a veure els resultats.

En primer lloc tenim el que se suposa que es el disseny al que hi volen arribar, o siga el de l’explorer per això d’ésser el “navegador” més utilitzat i tal i tal:

Captura - ELPAIS.com - Windows - Iexplorer

Despres tenim les interpretacions que hi fa firefox en les seves versions (la de windows, la primera i la de linux la segona):

Captura - ELPAIS.com - Windows - FirefoxCaptura - ELPAIS.com - Linux - Mozilla Firefox

Es pot veure que en la versió de linux la barra de navegació superior, esta desplaçada i no es per res útil ja que no pots veure les seccions a les que pots entrar.

En el opera ocorre mes o menys el mateix:

Captura - ELPAIS.com - Linux - Opera

La barra de navegació superior no es util per a res del mon

Però el cas més extrem és el del navegador Konqueror, suposadament el navegador dintre de linux que més respecta els estàndards web:

Captura - ELPAIS.com - Linux -  Konqueror -

On a ames del la barra de navegació superior, hi trobem que les noticies breus que hi apareixen en la part dreta de la plana el text i les imatges apareixen solapades.

Anuncis
Estàndard

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s